Czarny Słowian - opis, siedlisko, ciekawe fakty

Przez czarnookiego mięczaka rozumie się małego ptaka, który praktycznie nie różni się od siebie. Jego cechą charakterystyczną jest być może szary odcień pióra i obecność osobliwej czarnej czapki na głowie. Są ludzie w krajach afrykańskich i azjatyckich, zamieszkują place i parki miejskie. Jednak niektórzy rzemieślnicy trzymają nawet te ptaki w klatkach domu. Ale nie dajmy się wyprzedzić, będziemy szczegółowo badać wszystko.

Opis

  1. Osoby płci męskiej są częściowo różne od kobiet i młodych zwierząt. Dorosłe samce mogą pochwalić się ciemną oliwkową górą, szarym jasnym dnem i białawą szyją. Górna część skrzydeł w tonie pokrywa się z grzbietem.
  2. Na głowie jest rodzaj czarnej czapki, chodzi o gniazda. Tęczówka jest brązowawa, prawie czarna. Dziób pigmentowany szary, nogi tego samego koloru.
  3. Jesienią młode samce zastępuje upierzenie, które staje się podobne do osobników dorosłych. W okolicy czapek mają czarne pióra.
  4. Jeśli porównamy młode i kobiety, to w ich kolorze częściowo pokrywają się z samcami. Jednak dolna część ciała nie jest szarawa, ale beżowa. Również góra jest zabarwiona na brązowo. Powierzchnia pod ogonem jest biała, gardło jest takie samo.
  5. Charakterystyczną cechą ptaków omawianych powyżej od samców jest czapka o czerwonawym odcieniu. Pod względem formatu jest taki sam jak samców. Tylko kolor się zmienia.
  6. Młode zwierzęta są lekko zabarwione, cień nie jest jeszcze w pełni ukształtowany, ptaki potrzebują czasu i obraźliwego wylinki. Czapka młodego brązu z brązowym.
  7. Kiedy w sezonie jesiennym ptaki dwóch płci zmieniają swoje upierzenie, wyglądają oliwkowo i ciemno. Strefa brzuszna jest żółtawa w środku, a plecy są brudnozielone.

Siedlisko

Загрузка...

  1. Reprezentowane osoby są bardziej popularne w krajach afrykańskich, europejskich i azjatyckich. Jeśli chodzi o charakter pobytu, ptaki te są wędrowne. Jesienią, przed mrozami, zbiera się je w stadach i wysyła do południowych regionów.
  2. Kiedy minie zimna pogoda, Słowianie docierają do swojego dawnego miejsca i zaczynają budować domy dla przyszłego potomstwa. Występuje w środku lub późną wiosną, która jest dość późna. Jednak w okresie letnim ptaki dają potomstwo dwukrotnie.
  3. Następnie udaj się na tereny zimowania, dzieje się to około października. Poczekaj na zimny czas na wybrzeżu Morza Śródziemnego. Słowianie brytyjscy nie opuszczają swoich miejsc, mieszkając tam przez cały rok.
  4. W sezonie zimowym członkowie rodziny spotykają się na terenach parku, w ogrodach, na placach. Uwielbiają też żyć w lesie, ale coraz częściej spotykają się z działalnością człowieka.
  5. Wolą budować mieszkania dla potomności na niewielkiej wysokości, około 1,5 metra od ziemi. W tym celu wybierz modrzewiowe lub iglaste pasy. Ostatnio gniazda budowane na krzewach stają się coraz bardziej powszechne.

Moc

  1. Ptaki te są dość wybredne pod względem opracowywania diety, próbując ucztować na tym, co znajduje się na danym obszarze. Dzięki cienkiemu dziobowi ludzie zbierają owady i zbierają jagody.
  2. Podstawą letniej diety są ryjkowce, muchy, gąsienice, chrząszcze i inni mieszkańcy drzew liściastych. Dla ptaków polujących wybierz gęste zarośla.
  3. Przedstawiciele grupy hodowlanej dość doświadczeni. Żyją na ziemi, dotykają i poruszają liście w nadziei, że znajdą pod nim jedzenie. Jesienią dietę uzupełniają jagody i pozostałości owoców.

Sposób życia

  1. Często przedstawiciele, o których mowa, wolą mieszkać w lasach mieszanych i liściastych. Również ich siedlisko może służyć jako miejsce, gdzie dobrze rozwinięte wysokie krzewy i wszelkiego rodzaju roślinność marginalna. W większości przypadków są to ogrody i parki.
  2. Prezentowane ptaki starają się trzymać głównie pod baldachimem lasu. Żyją także w koronach drzew i krzewach. Gniazdo to mały kubek. W którym widać dno i ściany. Często ptaki budują domy przy ziemi.
  3. Podobnie jak większość tego gatunku, samce w okresie godowym starają się zbudować kilka baz jednocześnie dla gniazd. Dopiero po utworzeniu pary dorośli są zabierani do ukończenia budowy jednego z mieszkań. W czasie składania nie może być więcej niż 6 jaj.
  4. Przez 2 tygodnie oboje rodzice na zmianę oglądają przyszłe potomstwo. Pisklęta rodzą się całkowicie nagie, pozbawione puchu. Po tym, dorośli również zaczynają karmić młodych razem. Po zaledwie pół miesiąca pisklęta już opuszczają gniazdo.
  5. Podstawą diety tych osób w większości przypadków są różne owady. Jednocześnie, pod koniec lata i jesieni, ptaki próbują jeść więcej pokarmów roślinnych. Ptaki uwielbiają ucztować na miękkich jagodach.

Ciekawe fakty

  1. Zaskakującym zjawiskiem jest to, że samce prezentowanych gatunków są w stanie odtworzyć dźwięki innych ptaków. Na przykład w okresie godowym można usłyszeć, że takie osoby rozmnażają podobne tryle, jak te czarnego i śpiewającego drozda, rudzika, słowika. Bliski krewny omawianych ptaków to drozda.
  2. Kilka dekad temu ludzie często trzymali niewolników w domu. Dzięki pięknemu i spokojnemu śpiewowi można było się uspokoić i cieszyć się opalizującym trylem.
  3. Warto zauważyć, że Słowianie chodzą na zimowiska wyłącznie w nocy. Kierują się pozycją gwiazdy polarnej.

Te osoby są bardzo interesujące i piękne. Śpiewają pięknie. Na zewnątrz wiele typów niewolników jest bardzo podobnych do siebie. W tym przypadku śpiew różnych osób jest bardzo różny. Takie ptaki są monogamiczne. Po utworzeniu pary dbają o swoje przyszłe potomstwo razem.

Wideo: zaskórnik (Sylvia atricapilla)

Obejrzyj film: Iwan Carewicz -prezentacja książki , napisy PL włączane (Październik 2019).

Загрузка...

Popularne Kategorie

Загрузка...